![]() |
تاریخ انتشار : ۰۵ آبان ماه ۱۳۹۵
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران، ضمن انتقاد از فرایند کنونی انتخاب صادرکنندگان نمونه، تشکلهای بخش خصوصی را تنها مرجع مناسب برای این انتخاب دانست و گفت: صادرکنندگان برتر از امتیاز و حمایت خاصی برخوردار نیستند و این امر در شان آنها نیست.
محمد لاهوتی در گفتوگو با خبرنگار «شفقنای اقتصادی» افزود: فعالان بخش خصوصی به مرجع برگزارکننده و نوع امتیازدهی برای انتخاب صادرکنندگان نمونه انتقاد دارند.
وی موضوع معرفی صادرکننده برتر را کاری صرفا نمادین برای نشان دادن توجه دولت به بحث صادرات و ارج نهادن بر فعالیت افراد مرتبط یا این حوزه توصیف کرد و گفت: این امر از جمله وظایف حاکمیتی دولت نیست به همین دلیل میتواند آن را به تشکلهای بخش خصوصی واگذار کند.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در مورد مزیت واگذاری اینگونه امور به تشکلها بیان کرد: تشکلها این عنوان را به فعالان بخش خصوصی واقعی اهدا میکنند؛ البته مشروط بر اینکه در فرایند انتخاب، اعمال نفوذ نشود و شرکتهایی که از شرایط و جایگاه لازم برای دریافت عنوان صادرکننده نمونه برخوردار نیستند در فهرست قرار نگیرند.
لاهوتی ادامه داد: انتخاب خصولتیها که از حمایت و حجم صادرات زیادی برخوردارند و توصیه برای انتخاب واحدهایی که رشد صادراتی چندانی نداشتند از جمله اشکالات روش کنونی است.
انتقاد از امتیاز پایین عضویت در تشکلها
عضو شورای گفتوگوی استان تهران در مورد شیوه انتخاب صادرکنندگان نمونه توضیح داد: در حال حاضر سازمان توسعه تجارت، از میان 1200 شرکت عضو این سازمان و بر اساس بررسی شاخصهای از پیش تعیینشده، صادرکنندگان نمونه را در هر حوزه معرفی میکند.
وی افزود: مجموع امتیاز شاخصها به هزار میرسد و هر شرکت که بیش از 500 امتیاز را دریافت کند در فرایند قیاس با همصنفان خود قرار میگیرد.
به گفته این تولیدکننده مواردی چون حضور در تشکلهای بخش خصوصی، دارا بودن واحد تحقیق و توسعه، افزایش حجم صادراتی و تنوع بازارها از جمله شاخصهای انتخاب صادرکنندگان نمونه است.
عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران، شاخصها و فرمول ثابت و مشابه برای بررسی همه صنایع را از جمله ایرادات اساسی این روش دانست و افزود: هر رشته شرایط خاص خود را دارد برای مثال برخی از صنایع هایتک نیاز به واحد تحقیق و توسعه دارند اما برای بنگاهی که در حوزه صادرات ترهبار فعال است وجود چنین واحدی الزامی نیست.
لاهوتی گفت: باید جدول امتیازدهی هر صنف مختص خود آن طراحی شده و ویژگیها و الزامات هر حوزه صنعتی در نظر گرفته شود.
وی با اشاره به امتیاز پایین عضویت در تشکلهای بخش خصوصی گفت: این مورد از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و میتواند نشان دهد هر بنگاه واقعا به بخش خصوصی تعلق دارد و به طور مستمر در حال فعالیت است اما امتیازی که برای آن در نظر گرفته شده در کل هزار امتیاز ممکن تاثیر چندانی ندارد.
به گفته رئیس کنفدراسیون صادرات ایران، اکنون بنگاههایی که در هیچیک از تشکلهای بخش خصوصی عضویت ندارند میتوانند با کسب امتیازهای بالا در دیگر شاخصها به عنوان صادرکننده نمونه انتخاب شوند که این موضوع صحیح نیست.
از دست ندهید:
قوانین جالب رانندگی در نقاط مختلف دنیا
همه زوج های بازیگر سینمای ایران چیزهایی که نمیدانستید!
تمیزترین ایرلاینهای جهان را بشناسید
با امکان جدید اینستاگرام، روایتگری کنید
برای ورود به بازار کار بخوانید
چگونه خودروی دست دوم را قیمتگذاری کنیم؟
ماجرای ازدواج شیلا خداداد با همسر دکترش تصاویر
تصویری حيرت آور از لاغر شدن بازيگر مرد مشهورايراني
آیا شعر معروف ایرانی بر سردر سازمان ملل حک شده است؟
7 جزیره که باید پیش از نابود شدنشان ببینید
خانم بازیگر معروف ایرانی با ظاهر عجیب و ترسناک! عکس
احتمال کاندیداتوری بازیگر محبوب برای ریاست جمهوری
خانم ها بخوانند؛ روش کاهش وزن پس از بارداری
کلید واژهها: شبکههای اجتماعی گروه رسانهای کاما بازاریابی محتوا تبلیغات اینترنتی روابطعمومی تجاری
اخباز
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
اخبار
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
دسترسیها
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
حامیان طلایی کلیه حقوق معنوی و مادی این سایت متعلق به شرکت آذرنگارشرق می باشد و هرگونه بهره برداری - محتوایی یا بصری - پیگرد قانونی دارد. |